Na twee oefenwedstrijden dan toch eindelijk een echte competitiewedstrijd op vrijdagavond tegen Grasshoppers. Waar staat de Mu16 nu eigenlijk na al die trainingen met nieuwe aanvallen en de nadruk op goed verdedigen? Eigenlijk kon je het bij de warmingup al zien: Het verschil met vorig jaar is groot bij Grasshoppers. Wij zijn sterker geworden en zij zwakker.

Foto’s van Foto Gijs

Maar al het geoefen ten spijt, hadden we de organisatie rond de wedstrijd nog niet strak. Een opsomming: Geen kaarten, geen licenties, geen kennis van het scorebord (geheim). Dat moet volgende keer beter. Maar als ik moet kiezen tussen organisatie rond de wedstrijd of organisatie in het veld, kies ik toch voor het laatste. Daar was hard aan gewerkt, zowel aan de verdediging als aan de aanval. Beiden zijn voor verbetering vatbaar, maar er waren ook veel positieve zaken zichtbaar.

Dit vertaalde zich in een 11-4 voorsprong. Vreemd genoeg liepen we niet echt uit, want na 10 minuten stond het 17-11.

De tweede periode werd er beter verdedigd en scoorden we een 26 – 3 run, want de stand op 43-15 bracht. Stand na de tweede periode: 51 – 21. Daarmee was het gat geslagen.

Echter de derde periode verslapten we behoorlijk, waardoor Grasshoppers een 17-15 uit het vuur wist te slepen, wat de tussenstand bracht op 68 – 36.

In de vierde periode konden we nog 6 punten verder uitlopen. Eindstand: 86 – 48.

Delicia scoorde 21 punten, Marit 15 en Nina 10. Vrije worpen: 8 uit 13 (62%)

Al met al een flinke opsteker na het vorige jaar van de u16, waarin standaard verloren werd van dit soort teams, maar 48 punten tegen is echt teveel van dit Grasshoppers. Veel goede dingen gezien en veel domme oplossingen. Gelukkig maar, dan is er nog veel om voor te werken.

Nino in het bijzonder bedankt voor de assistentie bij de 24 seconden en het bedienen van het scorebord.

Zie ook de video!