Stand

  1. Hoofddorp MU 14
  2. ProBuild Lions MU 14
  3. HLB den Helder MU 14

Zaterdag 15 mei was het dan zo ver, voor ProBuild Lions MU 14-1 de eerste serieuze kracht meting van dit seizoen.

Het gehele seizoen werden de wedstrijden nl. met niet al te veel moeite gewonnen van de teams uit de onder 16 competitie, maar hoe sterk zijn we nu echt, dat was voor ons nog steeds een raadsel.

Dit kwam mede door de poule indeling bij de start van het seizoen, waar we in eerste instantie  ingedeeld stonden bij o.a. HLB en Hoofddorp, maar waar we uiteindelijk in een totaal andere poule geplaatst werden ?

Voor de 2e helft van het seizoen maar weer de hoogste  poule aangevraagd waar ook HLB en Hoofddorp in geplaatst waren, maar wederom werd dit verzoek afgewezen.

Daarom moest het zaterdag dan toch echt gebeuren. De eerste wedstrijd was tegen Hoofddorp.We hadden genoeg meiden op de bank. Dit voor de zekerheid i.v.m. blessures en meiden die nog wel eens een P-tje te veel willen pakken.

De begin fase ging gelijk op en beide teams startten met een 3 punter. Na het eerste kwart was de stand 14 – 16 voor Hoofddorp. We konden goed meekomen en dat was leuk om te zien. Het 2e kwart eindigde in 24-25 voor Hoofddorp en na het 3 kwart was de stand geheel in evenwicht 35-35.Helaas liep Hoofddorp in het laatste kwart uit en bracht de eind stand op 52-60.

Beau scoorde deze wedstrijd  20 punten en de overige punten werden mooi verdeeld onder de rest van het team. Het was een wedstrijd waarin we echt tot het uiterste moesten gaan en waar we op het einde net dat kleine stukje misten, waardoor we niet alleen verloren maar ook direct door moesten met onze 2e wedstrijd tegen HLB uit den Helder.

Deze 2e wedstrijd tegen HLB had een gelijke start als de eerste wedstrijd, beide teams starten met een 3 punter.  Was het in de eerste wedstrijd Beau die deze scoorde nu was het de beurt aan Marit. Dit was voor Marit meteen het startschot voor een zeer hoge score van 32 punten, mede door 5 driepunters, en maar 2 P’s !!!

Het 1e kwart eindigde in 20-21 voor HLB.  Het 2e kwart 48-42 voor ProBuild Lions. Na het 3e kwart was de score 59-56 en de eindstand was 83-70 voor ProBuild Lions.

Met dit resultaat moesten we nog even wachten op de wedstrijd tussen Hoofddorp en HLB, want deze uitslag was bepalend voor de eindstand op dit Noord Hollands kampioenschap.

Zou Hoofddorp deze winnen, dan eindigden wij als 2e , maar als HLB zou winnen met minder dan 20 punten verschil dan was het voor ons alsnog mogelijk om kampioen van Noord Holland te worden. Al onze meiden stonden dan ook zeer enthousiast HLB aan te moedigen!

Echter bleek als snel dat Hoofddorp een maatje te groot was voor HLB waardoor Hoofddorp de nummer 1 van Noord Holland is en ProBuild Lions knap 2de werd.

Onze meiden hebben 2 prima wedstrijden gespeeld, tegen 2 zeer goede tegenstanders. Ook de scheidsrechter deden goed hun werk en zorgden voor een sportieve strijd tussen de teams, waardoor dit kampioenschap als zeer geslaagd genoemd mag worden.

We wensen Hoofddorp veel succes op het Nederlands kampioenschap, en misschien tot volgend jaar.

Voor ons zit het seizoen er nu op, we gaan nog een paar keer trainen en daarna is het tijd voor activiteiten die gedurende het seizoen zijn blijven liggen.

Ik wil via deze weg natuurlijk ook Nathalie, Manon, Annalisa en Tessa bedanken voor de ondersteuning gedurende het seizoen.

En verder wil ik Gijs bedanken voor de vele mooie foto’s en filmpjes die hij gemaakt heeft. Echt top!

We hopen dat de nieuwe competitie weer veel moois gaat brengen en kijken al weer uit naar de eerste trainingen van dit nieuwe seizoen.

Groeten, René.