Kampioenswedstrijd in Lisse

Ook voor de JU18-1 vond gisteren de laatste wedstrijd van het seizoen plaats. Een raar seizoen, aangezien we het hele jaar zonder vaste coach hebben gespeeld. Ondanks dat hebben wij vrijwel al onze wedstrijden makkelijk gewonnen, behalve van één team: BV Lisse (zie vorige verslag).

Dat was dan ook de tegenstander in onze laatste wedstrijd van het seizoen. Tot deze wedstrijd was de stand als volgt:
1 BV Lisse Jongens U18 11 gespeeld 20 punten(beter doelsaldo)
2 Probuild Lions Jongens U18 11 gespeeld 20 punten

Na 8300 mailtjes waarin we werden gewaarschuwd voor files in en rondom Lisse vanwege een Bloemencorso(wauw) vertrokken we al om 13:00, terwijl we pas om 15:00 speelden. Geen slechte call van Jaap en Dwight aangezien we(na een hoop file) pas om half 3 aankwamen.

Na deze korte inleiding ga ik verder met de wedstrijd.
We waren dit maal met zijn achten en dus bijna compleet. Ian was als enige niet van de partij vanwege een tenniswedstrijd(tuurlijk, wie verkiest er geen tenniswedstrijd boven de kampioenswedstrijd van je basketbalteam?)
In het eerste kwart waren we duidelijk nog slap van de lange autoreis, we kregen wel heel gemakkelijk scores tegen en de enige die blijkbaar wel wakker in het veld stond was Tim, die ons met o.a. twee driepunters op de been hield. Het eerste kwart verloren we dan ook met 18-14.

In het tweede kwart waren de rollen omgedraaid, we speelden voor het eerst dit seizoen echt als een team en maakten de tegenstander gek door goed te verdedigen en in de aanval maakten we een aantal mooie acties wat resulteerde in een 4-16 overwinning in het tweede kwart.
Ruststand: 22-30 in ons voordeel

Na lekker van het zonnetje te hebben genoten in de rust, moesten we ons weer concentreren op het derde kwart. We verwachtten na zo’n goed tweede kwart dat we het klusje wel even zouden klaren, maar niets bleek minder waar. Lisse begon ontzettend fel na de rust en maakte het ons zeer lastig, vooral in de aanval hadden we moeite met hun felheid. Hierdoor konden we geen oogstrelend basketbal meer spelen als het kwart ervoor, maar we bleven schoten raken, tot ergernis van een jongen uit Lisse die uit boosheid de bal expres op Auke’s hoofd gooide. Dit moest de jongen bekopen met een technische fout en, nadat Auke uiteraard zijn vrije worden raak schoot, was het verzet van Lisse gebroken.

Het derde kwart eindigde met 13-14.
In het vierde kwart speelden we de wedstrijd rustig en gemakkelijk uit alsof het een trainingspartijtje was en eindigden we de wedstrijd met een prachtige doordunk van Dennis die helaas zijn laatste wedstrijd speelde.
11-19.
Eindstand: 46-63
En zo werden we dus kampioen in het hol van de leeuw en kunnen we nu genieten van een hoop(verdiende) vrije weekenden.

Dennis heeft als aandenken het scoresheet meegenomen en daarom weet ik niet wie er hoeveel punten heeft gemaakt, de enige van wie ik het weet is Auke omdat die er zo over aan het opscheppen was.
Dus bij deze:
AUKE 10 PUNTEN(ik zal zijn grote hoeveelheid turn-overs even door de vingers zien omdat hij bij ons inviel)
Ik wil bij deze ook nog even het team bedanken voor het leuke seizoen en natuurlijk de ouders als fans(vooral de moeder van Ronnie!).
Eindstand:

Nummer Ploeg Gespeeld Punten Doelsaldo Win %
1 ProBuild Lions Jongens U18 1 (VR) 12 22 211 769 – 558 91.7
2 BV Lisse Jongens U18 1 12 20 212 772 – 560 83.3

18 comments for “Kampioenswedstrijd in Lisse

Comments are closed.