Zoals de titel al doet vermoeden speelden wij op 20 maart in en tegen Lisse.

Op papier een toch wel spannende wedstrijd, aangezien het de nummer 1(wij) tegen de nummer 2(Lisse) was en de afgelopen twee ontmoetingen ook wel op zijn zachtst gezegd controversieel gelopen waren. De eerste wedstrijd in Lisse werd verloren met een klein aantal punten en dat kwam vooral door een discutabele rol van de scheidsrechter. De tweede ontmoeting die bij ons thuis plaatsvond werd gespeeld onder leiding van o.a. de debutant op het veld: Ronald Rozenkrantz. Dit leidde tot een gewonnen wedstrijd van ons, daarbij moet ik toegeven dat we toen ook wel geluk hadden omdat we toen echt alles meekregen.

Nou, terug naar onze wedstrijd. Het begon al heerlijk met het afmelden van Ronnie(weg met school?) en Eugene(optreden) die het keurig op tijd hadden laten weten. Een half uur voor het verzamel tijdstip besloot Maarten om ook af te melden omdat hij ziekjes was. Uiteindelijk stonden we met 5 man(Tim, Max, Ian, Dennis en ik) bij de sporthal en ook nog eens zonder coach. Op dat soort momenten vraag ik mij nog wel eens af waarom er eigenlijk een bestuur is…

Maar goed, uiteindelijk besloot Rolf(Burgert) ons te coachen en gingen we toch richting Lisse. Eenmaal aangekomen en begonnen kwamen we met een solide 0-2 voor, helaas werd dat al snel ongedaan gemaakt met een driepunter van hun kant. Het 1e kwart eindigde nog gelijk met een score van 8-8.

In het tweede kwart begon het al duidelijk te worden dat de scheidsrechter lid was van BV Lisse met o.a. 3 fouten voor Dennis en een aantal discutabele beslissingen door niet te fluiten als er een fout op één van ons werd gemaakt. Ook dit kwart ging gelijk op, tot de laatste drie minuten waar de vermoeidheid toch al een beetje toe begon te slaan en zij met een 8-0 run de score in de rust vastlegde: 31-26 in het voordeel van Lisse.

Vroeg in het derde kwart ging Dennis er tot overmaat van ramp al uit met 5 fouten. Hierdoor kwamen we met 4 man tegen 5 Lissenaren te staan, daarbij opgeteld dat we ook nog achter stonden maakte het niet veel makkelijker voor ons. Verrassend genoeg verloren we dat kwart helemaal niet dik, maar werd het 19-16. Hierdoor begonnen we in het 4e kwart met een 50-42 achterstand.

Helaas voor ons konden we niet meer voor een wonder zorgen en verloren we ook het laatste kwart; het werd 15-12.

Eindstand: 65-54

Mijn complimenten aan het team dat we, ondanks we maar met 5 stonden, het Lisse toch niet heel makkelijk gemaakt hebben. Ook Rolf bedankt voor het coachen, we mogen blij zijn met de familieleden die ons tot nu toe gecoacht hebben omdat we (nog steeds) geen vaste coach hebben! Nogmaals bedankt Rolf!

Ik ben overigens wel teleurgesteld in een aantal teamgenoten die ons goed hebben laten zitten.

Scores:

Max: 28(!)

Dennis: 14

Ian: 8

Tim: 2

Douwe: 2

Vrije worpen percentage: 6 uit 10 = 60%

De laatste wedstrijd van het seizoen moeten we weer op zaterdagavond uit in Lisse. Waarschijnlijk wordt dan het kampioenschap beslist, dus als iemand zin heeft om mee te komen ons om te supporten wees dan niet bang en kom gewoon gezellig mee!

Douwe van Veen