Wedstrijd verslag 13/03/2010 :
Probuild Lions U20 – Alkmaar Guardians
Door : Kim
Na de nederlaag van vorige week tegen Hoofddorp, moesten we het nu opnemen tegen de Alkmaar Guardians. Deze uit-wedstrijd leverde een mooie overwinning op.
Ondanks we 2 speelsters misten, Yvanka door een blessure en Balou door ziekte, begonnen we de wedstrijd vol moed. Na dus de verloren game tegen Hoofddorp hadden we wat goed te maken. En moesten we nu even laten zien wat we konden!
We hadden een sterk begin. In de eerste minuut maakte Alkmaar al gelijk een fout op Marjolein, en ze scoorde haar vrijeworpen. Pas na 5 minuten lukte het Alkmaar hun eerste punt er in te leggen. Het lukte Alkmaar niet meer om te scoren deze periode. En de eerste periode eindigde met een stand van 02-12 voor ons.
Ook begonnen we de tweede periode goed. We waren op dreef, naast veel steals van Natasja, mooie cuts van Hella en Marjolein, schoten van Esther en Kim en een mooie inside-actie van Chelsea stond de defense ook goed. Echter lukte het Alkmaar in deze periode toch iets terug te komen. Maar onze coach Adri was erg tevrede over onze inzet en het doen wat we moesten doen! Zoals het rebounden van Luca en Kim, maar ook het inside-spel van Marjolein, Hella, Natasja en Chelsea. En ook natuurlijk niet te vergeten onze defence. De coach van Alkmaar had veel commentaar op de scheidsrechters en op ons spel. Maar hier werd vrij weinig gehoor aan gegeven, wat ook terecht was! De ruststand was : 11-25 voor ons.
De derde periode begonnen we met een goed zelfvertrouwen. Alleen ging het wat minder goed dan eigenlijk verwacht. Alkmaar scoorde de eerste punten van deze periode met een 3-punter. Pas in de 4e minuut knalde wij onze eerste punten erin! Dit was tevens ook met een mooie 3punter van Esther. Alkmaar speelde pick-and-roll op ons waardoor ze een paar keer makkelijk vrij kwamen. Gelukkig kwamen de pasen niet altijd aan en lukten het ze niet hier uit te scoren. Er werd veel gemist aan onze kant. En hebben wij deze periode niet meer dan 6 punten gescoord. De 3e periode eindigde met een stand van 18-31 voor ons.
Jammer genoeg ging ook de laatste periode niet al te best. Alkmaar scoorde gelijk in de eerste minuut. En wij pas weer in de 4e minuut met een schot van Kim. En hierna volgde een mooie score van Luca. We kwamen weer een beetje terug want na weer een mooie insider van Chelsea volgde een mooi schot van Sacha. Jammer genoeg bleef het hierbij, in deze periode misten we veel, maar dit was ook het geval bij Alkmaar. Alkmaar sloot de wedstrijd af met een schot op het eindsein van de 4e periode.
De eindstand van de wedstrijd was : 24-39 voor ons!
De scores:
Kim : 9
Hella : 8
Marjolein : 6
Esther : 6 (2x 3)
Chelsea : 4
Natasja : 2
Luca : 2
Sacha : 2
(Het sheet klopte niet helemaal!)
“Het was een goeie wedstrijd meiden! We moeten zo doorgaan en dan kunnen we Hoofddorp (aka de lelijkerts) ook pakken!!:P”