We moesten om half 6 in hoofddorp spelen, niet echt een relaxte tijd maar goed. De sfeer was redelijk gespannen van ons en waren wel een beetje zenuwachtig! We hadden maar 4 min om warm te lopen. De wedstrijd begon. We wisten een klein beetje hoe hoofddorp speelde, screens aan de zijkanten.

In de eerste kwart hadden we echt moeite om in het spel te komen. Hoofddorp liet even zien wat ze in huis hadden. Wij hadden pas onze eerste scoren na 5 min! dat was dus echt niet goed. We waren niet geconcentreed aan het spelen. Deze kwart eindigde met 20-7.

Adrie had ons gelukkig even wakker geschud, want zo laten we ons natuurlijk niet zomaar verslaan. De tweede kwart ging al een stuk beter! We kwamen in de wedstrijd en Hoofddorp ging onsportieve fouten maken. Met de handen verdedigen, charge maken op niks af. Dat was voor ons het voordeel. Alleen onze vrijeworpen gingen er niet in! Misschien kwam het door de spanning, ik weet het niet. Deze kwart hebben we 15-12 punten gemaakt en hadden hoofddorp bij ons gehouden met de punten. Rust stand 35-19

We moesten dit vast houden hoe we speelde. Maar dat was niet altijd even makkelijk omdat hoofddorp 2 goede schutters heeft. Als deze speelsters vrijstonden en konden schieten was het raak. We moesten dus nog beter op die 2 meiden staan, dat ze niet koneden schieten. Bij ons wou het ook niet echt. We hadden mooie kansen maar maakte ze niet af! We hebben best wel veel gemist. We bleven nog best aardig bij Hoofddorp met de punten deze kwart 18-11 punten gescoord. En de stand was 53-30.

Het kon allemaal nog! We moesten in ons zelf geloven en slim en snel spelen. We hadden een paar mooie fastbreaks omdat hun press, heel slecht was en die zo doorbroken was. Hoofddorp had in 4 min niks gescoord en wij liepen in met 8 punten. Maar toen was het klaar met de punten. Het alarm in de hal probeerde ons nog te helpen maar het lukte niet meer, om van de lelijkerts te winnen! Helaas en in onze hal pakken we ze als nog! We worden kampioen meiden hoe dan ook!
Eindstand 74-45

Eline bedankt voor het mee spelen!

Vrije worpen : 2 van de 12 raak! heel slecht meiden

Hella 2, Chelsea, Natasja 9 (1×3), Eline 11, Esther 8 (2×3), Sacha 2, Luca 2, Kim 2, Marjolein 7

Ik mis nog 2 punten op het cheet, het is een beetje onduidelijk.

Gr Marjolein!