Hoofddorp, de (tijdelijke) nummer 1

We moesten om half 6 in hoofddorp spelen, niet echt een relaxte tijd maar goed. De sfeer was redelijk gespannen van ons en waren wel een beetje zenuwachtig! We hadden maar 4 min om warm te lopen. De wedstrijd begon. We wisten een klein beetje hoe hoofddorp speelde, screens aan de zijkanten.

In de eerste kwart hadden we echt moeite om in het spel te komen. Hoofddorp liet even zien wat ze in huis hadden. Wij hadden pas onze eerste scoren na 5 min! dat was dus echt niet goed. We waren niet geconcentreed aan het spelen. Deze kwart eindigde met 20-7.

Adrie had ons gelukkig even wakker geschud, want zo laten we ons natuurlijk niet zomaar verslaan. De tweede kwart ging al een stuk beter! We kwamen in de wedstrijd en Hoofddorp ging onsportieve fouten maken. Met de handen verdedigen, charge maken op niks af. Dat was voor ons het voordeel. Alleen onze vrijeworpen gingen er niet in! Misschien kwam het door de spanning, ik weet het niet. Deze kwart hebben we 15-12 punten gemaakt en hadden hoofddorp bij ons gehouden met de punten. Rust stand 35-19

We moesten dit vast houden hoe we speelde. Maar dat was niet altijd even makkelijk omdat hoofddorp 2 goede schutters heeft. Als deze speelsters vrijstonden en konden schieten was het raak. We moesten dus nog beter op die 2 meiden staan, dat ze niet koneden schieten. Bij ons wou het ook niet echt. We hadden mooie kansen maar maakte ze niet af! We hebben best wel veel gemist. We bleven nog best aardig bij Hoofddorp met de punten deze kwart 18-11 punten gescoord. En de stand was 53-30.

Het kon allemaal nog! We moesten in ons zelf geloven en slim en snel spelen. We hadden een paar mooie fastbreaks omdat hun press, heel slecht was en die zo doorbroken was. Hoofddorp had in 4 min niks gescoord en wij liepen in met 8 punten. Maar toen was het klaar met de punten. Het alarm in de hal probeerde ons nog te helpen maar het lukte niet meer, om van de lelijkerts te winnen! Helaas en in onze hal pakken we ze als nog! We worden kampioen meiden hoe dan ook!
Eindstand 74-45

Eline bedankt voor het mee spelen!

Vrije worpen : 2 van de 12 raak! heel slecht meiden

Hella 2, Chelsea, Natasja 9 (1×3), Eline 11, Esther 8 (2×3), Sacha 2, Luca 2, Kim 2, Marjolein 7

Ik mis nog 2 punten op het cheet, het is een beetje onduidelijk.

Gr Marjolein!

1 comment for “Hoofddorp, de (tijdelijke) nummer 1

 1. Kim
  14 maart 2010 at 13:16

  Weer een mooie overwinning in de pocket!!

  Wedstrijd verslag 13/03/2010 :
  Probuild Lions U20 – Alkmaar Guardians
  Door : Kim

  Na de nederlaag van vorige week tegen Hoofddorp, moesten we het nu opnemen tegen de Alkmaar Guardians. Deze uit-wedstrijd leverde een mooie overwinning op.

  Ondanks we 2 speelsters misten, Yvanka door een blessure en Balou door ziekte, begonnen we de wedstrijd vol moed. Na dus de verloren game tegen Hoofddorp hadden we wat goed te maken. En moesten we nu even laten zien wat we konden!

  We hadden een sterk begin. In de eerste minuut maakte Alkmaar al gelijk een fout op Marjolein, en ze scoorde haar vrijeworpen. Pas na 5 minuten lukte het Alkmaar hun eerste punt er in te leggen. Het lukte Alkmaar niet meer om te scoren deze periode. En de eerste periode eindigde met een stand van 02-12 voor ons.

  Ook begonnen we de tweede periode goed. We waren op dreef, naast veel steals van Natasja, mooie cuts van Hella en Marjolein, schoten van Esther en Kim en een mooie inside-actie van Chelsea stond de defense ook goed. Echter lukte het Alkmaar in deze periode toch iets terug te komen. Maar onze coach Adri was erg tevrede over onze inzet en het doen wat we moesten doen! Zoals het rebounden van Luca en Kim, maar ook het inside-spel van Marjolein, Hella, Natasja en Chelsea. En ook natuurlijk niet te vergeten onze defence. De coach van Alkmaar had veel commentaar op de scheidsrechters en op ons spel. Maar hier werd vrij weinig gehoor aan gegeven, wat ook terecht was! De ruststand was : 11-25 voor ons.

  De derde periode begonnen we met een goed zelfvertrouwen. Alleen ging het wat minder goed dan eigenlijk verwacht. Alkmaar scoorde de eerste punten van deze periode met een 3-punter. Pas in de 4e minuut knalde wij onze eerste punten erin! Dit was tevens ook met een mooie 3punter van Esther. Alkmaar speelde pick-and-roll op ons waardoor ze een paar keer makkelijk vrij kwamen. Gelukkig kwamen de pasen niet altijd aan en lukten het ze niet hier uit te scoren. Er werd veel gemist aan onze kant. En hebben wij deze periode niet meer dan 6 punten gescoord. De 3e periode eindigde met een stand van 18-31 voor ons.

  Jammer genoeg ging ook de laatste periode niet al te best. Alkmaar scoorde gelijk in de eerste minuut. En wij pas weer in de 4e minuut met een schot van Kim. En hierna volgde een mooie score van Luca. We kwamen weer een beetje terug want na weer een mooie insider van Chelsea volgde een mooi schot van Sacha. Jammer genoeg bleef het hierbij, in deze periode misten we veel, maar dit was ook het geval bij Alkmaar. Alkmaar sloot de wedstrijd af met een schot op het eindsein van de 4e periode.
  De eindstand van de wedstrijd was : 24-39 voor ons!

  De scores:
  Kim : 9
  Hella : 8
  Marjolein : 6
  Esther : 6 (2x 3)
  Chelsea : 4
  Natasja : 2
  Luca : 2
  Sacha : 2

  (Het sheet klopte niet helemaal!)

  “Het was een goeie wedstrijd meiden! We moeten zo doorgaan en dan kunnen we Hoofddorp (aka de lelijkerts) ook pakken!!:P”

Comments are closed.