Probuild lions jongens U-12 (2) – BV Amsterdam mix U12 (3)
Jongens onder 12 (2) wint met grote cijfers van BV Amsterdam!

Op Valentijnsdag stond de derde wedstrijd van de jongens onder 12 (2) op het programma. Na één kleine verliespartij en één monsterscore van vorige wedstrijd was de derde wedstrijd best belangrijk. De tweede wedstrijd met trainer/coach Jim op de bank. Ook iedereen was aanwezig. Dat maakte het voor de coach moeilijk om keuzes te maken wie er zou moeten spelen. Er werd afgesproken dat de eerste twee kwarten met éénzelfde team gespeeld zou worden. In het derde en vierde kwart zou dat anders zijn, dan zou er wat meer doorgewisseld worden. Na een iets wat korte warming up van wat lay-ups lopen en schoten van de vrije worp lijn werd begonnen met Martin, Roy, Daan, Demi en Hans in de beginopstelling. Ricardo, Adriaan, Rodney en Ivran zouden het tweede kwart zo ie zo spelen. Tijdens de warming up werd er door de jongens een beetje gek gekeken naar de tegenstander, want het waren meisjes tegen wie er gespeeld werd. Er werd goed om gelachen af en toe, maar dat werd al snel afgekapt door de coach. Want het is belangrijker dat je naar jezelf kijkt en niet naar de tegenstander.
Er werd afgesproken om man to man te spelen. Maar dat werd al gauw man to woman. Van de te voren werd er besproken wie welke tegenstanders zou dekken. Dat ging al een stuk beter dan in eerdere wedstrijden.
Na een wervelende start in het eerste kwart stonden de jongens al gauw met heel veel-nul voor. Wanneer het puntenverschil groter is dan twintig punten, moet er na elke score terug gegaan worden naar de eigen helft. Zodat het andere team de bal kan opbrengen. Dat was voor sommige nog nieuw, zelfs voor de coach.
Tijdens de time outs in de wedstrijd werden er nog een aantal dingen besproken. Dat waren rustig blijven wanneer je een lay up kan lopen. Het veld groter maken, daar bedoelde coach mee dat de afstand tussen de jongens groter moest worden. Zodat er meer ruimte op het veld komt. Ook werd er aangegeven dat het overspelen nog meer moest gebeuren.
Als coach vond ik het leuk om te zien dat de tips die gegeven werden ook opgepakt werden. Er werd echt zichtbaar beter gespeeld. Dat was leuk om te zien.
Na de wedstrijd kwam er één van de tegenstanders naar mij toe en zei: ‘Jullie zijn echt goed’. Dat geeft wel aan dat wij vandaag een hele goede wedstrijd gespeeld hebben en zeker zo door moeten gaan. Uiteindelijk werd er gewonnen met 66 – 13. Een klasse wedstrijd dus!

Jim Sprenger