Verslag BV Enkhuizen MU16- PBL MU14-1, 30 januari.

De meiden leden afgelopen zaterdag hun eerste nederlaag van het seizoen. De sneeuw trotserend traden we aan tegen de flink uit de kluiten gewassen bulldozers uit Enkhuizen.

Het eerste kwart werd aarzelend door ons begonnen en we konden meteen kennis maken met de fijne technische vaardigheden van onze tegenstandster. Pffff.

Met een 17-12 achterstand gingen we het 2e kwart in. Op zich nog niets aan de hand echter het arbitrale duo, niet gehinderd door enige kennis van zaken, begon het steeds bonter te maken. Echt een gevalletje van zij mochten alles, wij niets. Het dieptepunt was de blessure die Pauline opliep. (In het ziekenhuis werd vastgesteld gescheurde enkelbanden).

In de rust wist scheidsrechter De Jong, in zijn camping smoking, mij te melden dat het allemaal onze eigen schuld was want wij speelden zo hard terwijl de meiden Enkhuizen natuurlijk koorknaapjes waren.

Zonder Paulien starten wij de 2e helft. Het duurde toch wel enige minuten voordat wij de draad konden oppakken. Een teamgenoot die kermend van de pijn het veld af moet maakt indruk.

Het verschil liep op tot bijna 20 punten.

Maar toen begonnen we weer echt te spelen. Agressief achter de bal aan en de lay-ups afmakend.

De scheidsrechters hielden zich door het grote verschil koest en misschien dat mijn waarschuwing aan de camping smoking dat als hij zo doorging zichzelf op you-tube kon bewonderen (wij maakten namelijk opnamen) ook geholpen heeft.

Puntje voor puntje slopen we dichterbij. Helaas kostte het wat fouten en al spoedig ging Marit naar de kant. Het 4e kwart begonnen met nog maar 6 punten achter.

En toen begonnen de scheidsen pas echt. Wij kregen de fouten, zij niet. Mocht er toch per ongeluk tegen E. gefloten worden dan schreven ze hem niet op. Elke opmerking van onze kant kwam de camping smoking dreigend op ons af druk mompelend over technische fouten enz. terwijl de coach van Enkhuizen toch aardig wat te melden had gedurende de hele wedstrijd.

En helaas toen ging Ruby met 5 fouten eruit. Wij verder met 4 man in een box-zone. Nog 3 punten achter. Slimme samenwerking van onze guards met als hoogtepunt een 3-punter van Beau leidde zelfs tot een 2 punten voorsprong. Het werd stil aan de overkant…

Enkhuizen wist helaas 2x te scoren en de ruim van tevoren aangevraagde time-out werd natuurlijk niet onmiddellijk gegeven. Kostbare seconden waren weggetikt en de scheids ging zelfs de klok nog naar voren bijstellen waardoor wij kansloos waren bij het laatste schot.. Helaas. 66-64.

Meiden uitstekend terug gekomen en Paulien sterkte. We missen je nu al.

Revanche 7 maart a.s.

Scores: Beau 27, Nina 15, Yaïra 8, Denise 8, Marit 2

Groeten, Harry

P.S.

Coach Schuurman van Enkhuizen was wel zo sportief om de scheidsrechter te corrigeren op het feit dat wij de bal na de laatste time-out volgens de regels aan het midden van de zijkant mochten innemen. Bedankt coach. Veel succes verder.