Sea devils jongens U12 – Probuild lions jongens U12 (2)

De allereerste wedstrijd van de jongens onder 12 (2) van het seizoen. Dat betekende dus ook de allereerste wedstrijd van de coach. Zelfs de scheidsrechters floten hun eerste wedstrijd. Of te wel het was allemaal nog een beetje nieuw.
Nadat er om kwart over één verzameld werd, vertrok Probuild lions met zeven jongens naar Castricum. Twee jongens gingen rechtstreeks. De jongens die deze wedstrijd gingen spelen waren: Demi, Adriaan, Martin, Daan, Hans, Roy, Ricardo, Ivran en Rodney.
Daar aangekomen gingen alle jongens meteen omkleden. Er miste alleen één shirt van nummer 5. Dat was jammer. Maar Ricardo had nog een mooi rood T-shirt mee en er werd op professionele manier, met verftape, een nummer op het shirt gemaakt. Zo had iedereen een shirt met nummer en konden we naar de fotografen gaan. Mijn ogen doen nog zeer van het flitsen (grapje). Het zou wel leuk zijn als deze foto’s bij iedereen terecht komen.

Dan gaan we naar de wedstrijd.

De wedstrijd begon iets later dan gepland, omdat er allemaal zaalvoetballers nog in de zaal waren en omdat de basket van ons niet op de juiste afstand kon. Nadat de materiaalman van de tegenstander de basket wat naar beneden had gedaan konden we beginnen.
De wedstrijd zelf ging hartstikke goed. Er werd al aardig man to man gespeeld. Ook vond ik het leuk om te zien dat er veel naar elkaar overgespeeld werd. Want met samenspelen kom je een stuk verder mee. Vooral aanvallend ging het heel goed, maar een team kan niet alleen maar aanvallen. Er moet ook verdedigend worden. Maar dat komt allemaal nog wel. Zo’n eerste wedstrijd is niet erg om te verliezen, ook al was een gelijkspel zeker verdiend geweest. De kop is er af en ik ben er van overtuigd dat we een leuk en leerzaam seizoen tegemoet gaan.

Als coach vond ik het leuk om te zien dat er heel veel ouders mee waren gereisd naar het verre Castricum. Ook de trainingen worden druk bezocht en dat maakt het allemaal heel leuk om dit team te gaan coachen en trainen.

Kom allemaal maandag en woensdag trainen. Zo worden we allemaal beter en gaan we volgende week gewoon onze eerste winstpartij boeken!

Geschreven door: Jim Sprenger (coach van jongens U12 (2))