Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver na een maand van rust mochten we eindelijk weer eens een wedstrijd spelen.
Gedurende deze periode hebben we helaas wel afscheid moeten nemen van een van onze dragende spelers: Emiel…..

Dit is was de 1ste wedstrijd na de herindeling van de competitie dus we hadden echt geen idee wat we van onze tegenstander CLUB 2000 uit konden verwachtten. De wedstrijd werd gepeeld in de “kleine zaal”. Op het moment dat onze tegenstander binnenkwam was het wel even slikken… De meeste spelers zagen er een stuk ouder en sterker uit(behoorlijk baardgroei) en 2 van de speler waren > 2 meter. Tijdens de warming up bleek gelukkig al snel dat ze qua fundamentals niet super sterk waren.

Onze line up voor deze wedstrijd: Auke, Guy, Terry, Bram. Jeffrey, Jochem, Stefan en Nino.
3X U14 dus en 1X U16 2 dus!

De starting 5: Auke, Guy, Terry, Bram en Jeffrey

De 1ste periode begon goed na 3 minuten stonden we 7-0 voor, toen werd Club 2000 wakker en kwam binnen enkele minuten voor 8-7. Na 7 minuten fluit de scheidsrechter de 3e fout voor Auke. Nino komt het veld in en neemt de leiding over de groep. De aanvallen lopen een stuk beter en we komen weer aan scoren toe. Club 200 blijft echter ook scoren en de stand na de 1ste periode is dan ook gelijk: 14-14!

In de 2e periode gaan beide teams lange tijd gelijk op, maar ook Club 2000 begint in foutenlast te komen en zijn genoodzaakt hun 2 beste spelers naar de kant te halen. Tijd om Auke weer in te brengen 😉 Dit blijkt een goede zet want we lopen gelijk uit en de ruststand is 35-30.

De derde periode beginnen we erg zwak en Club 2000 komt weer terug! Er worden onnodig veel fouten gemaakt en enorm veel gemist! Guy 4 open lay-ups!! Na de 3e periode staan we achter! 43-44!

De 4e en laatste periode spelen we verdedigend erg goed we geven bijna niets weg, aanvallend lijken we er niet doorheen te kunnen komen! De lange mannen van Club 2000 blokken bijna elke bal! Gelukkig voor ons konden zij hun verdediging niet zo snel organiseren en waren er dus nog voldoende scoringskansen in de fast break!
2 minuten voor tijd moet Auke het veld verlaten met 5 fout en Nino en Bram staan inmiddels ook op scherp met 4 fouten.
Aan het eind van de 9de minuut komen wij met 3 punten voor te staan. Wij proberen een snelle aanval te spelen die helaas over de achterlijn verdwijnt! Met nog 50 seconden op de klok heeft club 2000 de bal en in plaats van een te verwachtte snelle aanval spelen zij een aanval die meer dan 20 seconden duurt en resulteert in een airball vanaf de driepuntslijn???? Met nog 30 seconden op de klok gaan wij de wedstrijd natuurlijk proberen uit te spelen, maar geheel in de sfeer van deze wedstrijd stealt Club 2000 de bal!
Ook deze mogelijk weten zij gelukkig niet om te zetten in een score, wij hebben weer balbezit.
Met nog 12 seconden op de klok beginnen wij aan onze laatste aanval, deze kunnen wij vrij makkelijk uit spelen omdat Club 2000 inmiddels heeft opgegeven…… Eindstand 55-52

Verdeling punten:

Auke: 22
Guy: 10
Terry: 7
Bram: 2
Jeffrey: 2
Nino: 8
Jochem: 4