Vrijdagavond 4 december speelde ons tot nu toe ongeslagen MU14-1  team in de ICL de wedstrijd waar zij al zo lang naar uitkeken: de game meisjes tegen ouders.

Om 18:45 uur stonden de ouders al als eerste trappelen in hun wit met rode ProBuild Lions tenues. Zij kwamen met maar liefst 9 “man” sterk opdraven, een aantal wat het door blessures geteisterde meidenteam dit seizoen nog niet bijeen had kunnen brengen:

Sabrina, Rolf, Ilse, Gijs, Henk, Harry, Karin, René Baars en René Neugebauer waren er helemaal klaar voor.

Het meidenteam bestond uit Paulien,Marit, Ruby, Beau, Nina, Yaira en Rachel.

In het eerste kwart was het minuten lang aftasten en zoeken maar na zo’n 5 minuten liet Ilse, die deze week toch stiekem nog even een training met haar oude team had gehad, de openingsscore op haar naam zetten. Zowel de ouders als de meiden waren geenszins van plan om elkaar te sparen: het ging hard tegen hard. In de 6 de minuut gooide Yaira haar vader Gijs zonder pardon omver. De ouders hadden echter de smaak te pakken en sloten het eerste kwart af met winst: 7-21  (Marit sloot dit kwart af met een bebloed voorhoofd waarin een nagel van niemand minder dan haar moeder Ilse bleek te staan….)

Na 2 minuten pauze en een opbeurende speech van coach Co begonnen de meiden weer met frisse moed aan het 2de kwart. De 3 coaches van de ouders, t.w. Bente, Quinty en Loïs, waren er inmiddels van overtuigd dat de ouders het ook wel zonder hen zouden redden. Zij vertrokken voor belangrijkere zaken: verstoppertje spelen….. De ouders gooiden weer veel (soms iets te veel) gewicht in de strijd. René N. liet al na 2 minuten Beau languit over de vloer schuiven. Esther Feijen floot een prima 2de kwart waarin de stand gelijk opging en de 3 punters van Marit en Ruby rijkelijk vloeiden. Dit kwart eindigde in 18-18. Was er dan toch nog een ommekeer mogelijk ?

In het 3de kwart (welke tevens het laatste bleek wegens tijdsgebrek) werd de scheidsrechtersfluit overgedragen aan Jaap Pelk. Gijs had het druk met zijn dubbele taak als fotograaf en speler. Wie heeft eigenlijk zíjn fantastische score uit het derde kwart nu op beeld vastgelegd? Coach Harry probeerde nog wat goocheltrucjes met een bal , maar dat kwam niet helemaal goed over… Deze periode werd afgesloten met 16-22

Eindstand 41-61 (ja u leest het goed, voor de ouders dus!)

Scores MU14-1:

Marit 14

Ruby 13

Paulien 7

Nina 5

Beau 2

Scores Ouders:

Karin 11

Ilse 10

Sabrina, Rolf, Henk en Harry elk 8

René N. 6

Gijs 2

Esther en Jaap bedankt voor het fluiten en Co bedankt voor de prima coaching.

De meiden laten nog wel even weten dat zij wel degelijk de ouders hebben willen sparen…zo 1 dag voor pakjesavond.

Wij wachten op de return.

Groetjes, Marjoleine