Afgelopen zaterdag speelde het MixU12 2 team tegen Lisse. Daar aangekomen controleerden we eerst of we wel op de juiste plaats waren, aangezien de kantine dicht was en er geen teken van basketball te bespeuren was. Maar goed, zo’n 20 minuten voor aanvang werden de banken en tafels neergezet en nadat er onder de basket gedweild was (lekkage) kon de wedstrijd dan toch beginnen.
Als eerste kwamen Quinty, Tatum, Naomi, Fleur en Amber in het veld. Na deze periode stond het 10 – 7 voor het veel hoger staande Lisse. De tweede periode speelden Hans, Anne, Ricardo, Amber en Sanne. Ruststand 26 – 15. Na even uitgerust te hebben maakten Anne, Quinty, Tatum, Ricardo en Naomi er 35 – 24 van. Als laatste speelden Hans, Ricardo, Fleur, Amber en Sanne. Daar het op een bepaald moment nog maar 7 punten verschil was (35 – 28) dacht de coach van Lisse er goed aan te doen om haar sterkere speler in te wisselen voor de mindere goden. Dat daardoor de ene speler 2,5 periode en de andere maar 1,5 periode speelt is dan van minder belang, als er maar gewonnen wordt. Jullie begrijpen dat ik daar anders tegenaan kijk. Met 10 spelers speelt bij mij iedereen 2 perioden, met 9 spelers wisselen we af welke er 3 perioden spelen. Deze keer waren dat Ricardo en Amber. Je raadt het al, Lisse wint uiteindelijk met 39 – 30. Gevolg van dit soort coachen is dan ook dat bij de tegenstander alle punten worden gemaakt door twee spelers, twee snelle jongetjes die een lay-up kunnen lopen. Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld en het een betere tegenstander als collectief moeilijk gemaakt. Er werd goed gefloten door de scheidsrechters en daar kregen ze dan ook een compliment voor.

Slechter nieuws was dat Amber 20 seconden voor het eind door haar enkel ging. Het koude water en de chocoladeletter van de teammanager (Yolanda had voor iedereen een chocoladeletter meegenomen!) zorgt er voor dat Amber ’s avonds bij de dames 1 wedstrijd al weer aan het rennen was. Gelukkig maar.

Ricardo, Adrian en Hans zullen vanaf 7 december gaan trainen met de Ju12 2 en na de laatste wedstrijd van deze competitie (10 januari) mee gaan spelen met dat team. Wij krijgen er dan weer twee kanjers bij in de nieuwe competitie opzet.

Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen en tot de volgende wedstrijd, thuis tegen windmills.

Johan Kaal