Ju14 Halverwege de competitie

Halverwege de competitie JU 14

De eerste helft van de competitie zit er voor de JU14 al weer op. Met 6 gespeeld en 10 punten doen ze weer lekker mee in het linker rijtje (voor de voetbal liefhebbers).
Na een goed begin tegen HOC en Hoppers werd in de derde wedstrijd de tot nu toe enige nederlaag geleden. Arie had gelijk. Noordkop was “different cook”. Vooral de lengte van veel van deze jongens was opmerkelijk. Dit viel nog eens extra op omdat onze lange man (Jochem) vanwege een blessure niet mee kon doen. De eindstand van 38-51 was nog redelijk.
Hierna volgde de wedstrijd tegen Mosquito’s in de Apollohal. Vanwege de Amsterdam marathon werd de reis hierheen door het grootste deel van het team per fiets afgelegd. Deze warming-up had het team goed gedaan want volgens de berichten die ik heb vernomen werd Mosquito’s met leuk samenspel aan de kant gezet (24-61).
Daarna volgde de thuis wedstrijd tegen het tot dan toe ongeslagen MBCA. De uitslagen die dat team tot dan toe had neergezet waren niet verontrustend. Er zou gewonnen kunnen worden volgens Justin, maar dat had hij van Noordkop ook gezegd. Dit keer bleek hij het echter bij het rechte eind te hebben. De stugge tegenstander werd met een 47-38 nederlaag terug naar Amstelveen gestuurd.
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Early Birds op het programma. Deze tegenstander was voor het grootste deel nog bekend van het afgelopen u12 seizoen. Ze leken echter wel een stuk groter geworden. In het eerste kwart voor de wedstrijd werd Early Birds echter weggespeeld. Zij kwamen nog wel op voorsprong (2-0) maar na afloop van de eerste 10 minuten stond er wel 4-26 op het score bord. Er werd heel sterk gespeeld en de jongens konden alleen afgestopt worden door persoonlijke fouten. In het restant van de wedstrijd werd de voorsprong, in tegenstelling tot de wedstrijd van een jaar eerder in Purmerend, vastgehouden. Eindstand 55-31.

Volgende week staat Derba op het programma. Ook dit team moet te pakken zijn. Daarna echter de twee grote jongens Akrides en Hoofddorp. Hier zullen de mouwen moeten worden opgestroopt. Vooral Hoofddorp toont geen medelijden met de tegenstanders (doelsaldo +605 in 6 wedstrijden).
Jongens ga lekker zo door, doe samen mooie dingen met die bal en probeer het voor de supporters spannend te houden.
Jochem, hopelijk sta je binnenkort weer in het veld in plaats van als supporter aan de zijlijn.

Tot aanstaand weekend.