03-10 14:15 De Hoppers  U14 1 ProBuild Lions  U14 1 15 – 49
Na de vorige wedstrijd thuis gemakkelijk te hebben gewonnen van HOC met 90-16 vertrokken we afgelopen zaterdag met negen jongens  naar Hoorn. In de hal herkenden we bij de tegenstander een paar jongens en een meisje van de Noord Hollandse kampioenschappen van eind vorig jaar. Voor de rest viel op dat het een jong team was met niet al teveel lengte. Wat ze wel deden en zeker in het begin was fel verdedigen. Tot aan de tweede periode hadden we daar zeer veel moeite mee. Aandachtspunten hierin zijn: 1. Zorg dat er genoeg ruimte blijft. Loop niet het gat van je medespeler dicht en neem ook je verdediger niet mee. 2. Niet naar de bal kijken tijdens het dribbelen. Heb oog voor je verdediger en medespelers die vrij staan. 3. Bescherm de bal met je handen en je lichaam en d.m.v. pivoteren. Gelukkig was onze verdediging beter dan onze aanval en had Hoppers daardoor ook moeite met scoren. Via periode 1 van 2-6 werd de ruststand 8-14. In de rust spraken we af  dat we feller en indien mogelijk sneller moesten spelen en meer rebounds moesten pakken. In de derde periode deden we het een stuk beter. De verdediging bleef op peil maar onze aanval verliep een stuk beter en we eindigden de 3e periode met een stand van 13-37. De 4e periode werd goed en rustig uitgespeeld en de eindstand werd 15-49 in ons voordeel. Jongens, na een zeer stroeve start hebben we het goed afgemaakt. We maken kleine stapjes vooruit en het gaat elke week een stukje beter.

Scores: Nino 19, Stefan 8, Justin 8, Denzel 4,Jochem 4, Rowan 2, Robin 2, Dani 2. Volgende week zondag om 11:30 uur thuis tegen Noordkop. That’s different cook.