Verslag Probuild Mu16 – Lokomotief

Het eerste kwart van de wedstrijd was een beetje half werk; goed aanvallen, maar niet verdedigen wat weer leidde tot punten gratis wegegeven en zelfs een driepunter tegen. Het ging eerst gelijk op en het team leek er genoegen mee te nemen, dit was natuurlijk echt niet de bedoeling en hierdoor eindigde het eerste kwart dan ook met een grote achterstand in hun voordeel: 9-17. Waar het ook heel erg mis ging in het eerste kwart waren de vrijeworpen. Van de vijf keren dat we op de streep mochten staan hebben we 3/10 geschoten. Dat betekent dat als we alle vrijeworpen hadden geraakt, we maar met 1 punt achter hadden gestaan in het tweede kwart.

Het tweede kwart werd leven ingeblazen door een driepunter van Iris. Daarna was het weer punten weg geven en na 4 minuten was het idee van winnen begraven in de achterhoofden en maakte Lokomotif gebruik van onze slechte mentaliteit in de vorm van een 10-0 run. Dat dit weer gebeurde maakte geen verschill voor de meeste mensen dat ze dan harder of beter zouden verdedigen en aan het eind van het tweede kwart werd er dan ook nog een driepunter gelost door Lokomotif en was de stand bij rust 19-37. Het derde kwart begon wat stroef maar na drie minuten hadden we het een beetje te pakken, maar ook hierna lieten we het verdedigen weer aan een draadje hangen en kregen een derde driepunter in onze bekken geworpen. Dit was niet heel positief natuurlijk en Daniel kreeg er nu dan oook wel een beetje genoeg van; het niet luisteren als er wordt gezegd dat we moeten terug SPRINTEN als de bal hadden verloren of na een score (als dat ook eens gebeurde), ervoor zorgen dat je goed je man verdedigd en in denial staat als de bal één pass verwijderd is van jou man, hand in de passlijn, kortom al die kleine instructies die je kunnen helpen de wedstrijd te winnen volgde wij als team niet op. Er was dan ook totaal geen sprake van team-play. De bal is misschien in de hele wedstrijd maar één keer bij iedereen geweest in een aanval door rond te passen. Als team zagen we niet zo goed in dat het niet altijd om de aanval en om scoren gaat. De keer dat we de bal rond passten gokte er zelfs iemand op de steal, maar was te langzaam waardoor en één man uitgeschakeld was in feite, waardoor er een 5 tegen 4 situatie ontstond. Als we dit veel eerder en veel vaker in de wedstrijd hadden gedaan en een beetje normaal hadden verdedigt hadden we kunnen winnen. Of waren in ieder geval de kansen realistiser.

Een klein hoogtepunt in de wedstrijd was dat onze nieuweling van 1.96 Desneige Kronenburg haar allereerste officiele punten scoorde in het laatse kwart.

Aan de hand van de voorgaande drie kwarten kan je misschien al zien dat we niet goed waren voor bereid op deze wedstrijd en dachten we veel te laks. De eindescore was dan ook: 43-66 verloren.

Gemaakt door: Delicia van West

Time out

Time out