Afgelopen zaterdag speelden wij in de Apollohal tegen BV lely.

We starten goed en zetten veel druk in de verdediging. Thelma maakte de openingsscore en Iris scoorde daarna 2x en Delicia scoorden 2 uit de 4 vrije worpen. In de 4de minuut stonden we al snel 8-2 voor. Vanaf dat moment zakte we een beetje in. We lieten Lely zomaar vrije lay-ups lopen en we wij scoorde niet zo veel meer. Het kwart hebben we wel gewonnen met 14-15.

Het tweede kwart waren we echt niet goed bezig. We zetten geen druk op de bal in de verdediging niks ging goed. Alle ballen gooide we zomaar weg en Lely profiteerde daarvan. In de aanval speelden we echt ”paniekvoetbal” we konden geen bal meer in onze handen houden! Alles ging mis. Gosja en Roos wisten nog wel allebei 1x de basket te vinden. Delicia viel flink op haar schouder en moest even het veld verlaten maar het bleek toch mee te vallen en kon ze weer verder spelen. Even later kreeg Thelma een tik met de bal op haar neus en kreeg daardoor een flinke bloedneus! We hebben het tweede kwart dus flink verloren met 22-4.

 Aan het eind van de eerste helft stonden we met 36-19 achter. 17 punten verschil dus we moesten flink aan de bak.

 In het derde kwart moesten we dus laten zien wat we konden. We speelden een stuk sterker dan in het eerste helft en begonnen aan de inhaal race. We waren weer een stuk sterker in de verdediging en in de aanval speelden we geen paniekvoetbal meer en we gingen weer scoren. Delicia begon de score en Desneige scoorden ook uit de rebound. Thelma scoorden toen 2x en schoot 1 vrije worp raak. Michelle scoorden nog 2x en Delicia schoot mooi haar 2 vrije worpen raak. Esmee had nog een score en Delicia sloot de derde periode af met de score voor ons op 40 gezet. We hebben dat kwart gewonnen met 12-21.

 We gingen het vierde kwart in met 48-40 niks was dus nog verloren.

Daniel ging weg en Laki en Dwight namen het coachen over. We moesten alles op alles zetten om de game te winnen en dat hebben we gedaan! We zetten weer goed druk op de bal en dat pakte goed uit. We moesten nog 9 punten maken om te winnen. Deveney opende de scoren in het vierde kwart. Daar gaf Lely gelijk een antwoord op. Esmee misten haar vrije worpen en Deveney scoorden 3x achterelkaar maar misten ook haar vrije worpen. Op die scores wist Lely geen antwoord te geven ze scoorden toen maar 1 vrije worp. Gosja en Thelma scoorde allebei 1x en Lely scoorde ook 1x toen werd het super spannend. We stonden toen met 1 punt achter en hadden nog 3 minuten te spelen. Deveney misten 2 vrije worpen maar Esmee scoorde mooi. We stonden toen 1 punt voor. Het was toen billen knijpen, want Lely had 2 vrij worpen maar misten die allebei! Voor ons had Delicia 2 vrije worpen en ze scoorde ze allebei! We hadden nog 15 seconden en Lely kreeg de bal! Er werd een fout gemaakt en Lely had 2 vrije worpen ze scoorde ze allebei nog 2 seconden en we stonden met 1 punt voor Delicia hield de bal vast en toen was het feesten! We waren allemaal dolblij en sleepte zo de eerste overwinning binnen!

 

Eindstand: 55-56.

 

Scores: Delicia: 13p – Deveney: 12p – Thelma: 9p – Iris en Gosja: 6p – Michelle en Esmee: 4p – Desneige: 2p – Nadine en Roos: 0p.

 

Gemaakt door: Thelma Grotendorst